Utmärkt använder Cookies för att fungera på bästa sätt. Genom att trycka OK accepterar du användningen av Cookies. Lär dig mer

NATURGUIDEN

En bok om naturen i Lysekils Kommun

"Naturen är vi helt beroende av. Naturen är syret vi andas, vattnet vi dricker och maten vi äter. Där finns också den harmoni vi söker på en skogspromenad, en fisketur, när vi går på skidor eller skridskor, när vi tar oss ett dopp på sommaren eller sätter oss på ett vackert ställe med fikat. Vi är helt enkelt en del av naturen och helt beroende av den. Utan en levande natur, ingen levande människa".

Vi har lyckligtvis naturen nära inpå oss och syftet med den här boken är att beskriva den fantastiska natur vi har längs våra kustband. Här kan vi finna rekreation, glädje, spänning och kanske mystik. Här finns växter och djur men också historiska spår av människor som bott här före oss.

Boken innehåller bl.a fakta och berättelser kring växter, insekter och djur men också naturen i svensk folktro. De naturmiljöer som beskrivs i boken är hämtade med utgångspunkt från Lysekils kommun men de kan också gälla för landet i övrigt. Olika biotoper eller livsmiljöer beskrivs samt vilka djur- och växtarter som man kan förvänta sig att finna i respektive biotop.

Vill man få en liten försmak på boken går det att läsa utdrag här på hemsidan.

Vill man köpa en bok går det utmärkt att kontakta mig
Priset för boken är 300 kr (+ porto).

Bild på boken naturguiden